Stage

Het doel van een stage is voornamelijk om jou kennis te laten maken met het werken binnen een organisatie. Waar ga je stage lopen? Blijf je in Nederland of kies je voor een stage in het buitenland? Alcmaeon probeert zo goed mogelijk op de hoogte te zijn van het stage-aanbod voor Psychologie studenten. Bij het vinden van een stageplek moet je doorgaans een CV opstellen, een motivatiebrief schrijven en met wat geluk mag je op sollicitatiegesprek. Dit zijn allemaal onderdelen van het voorbereiden op de arbeidsmarkt waar Alcmaeon graag mee helpt. Daarom organiseren wij trainingen voor onze leden op dit gebied. Houdt hiervoor de websitepagina Trainingen in de gaten. Verdere informatie over het opstellen van je CV, van een motivatiebrief of het voorbereiden van een sollicitatiegesprek vind je op deze pagina.

Alcmaeon ontvangt vaak aanbiedingen voor stageplaatsen. Deze aanbiedingen verschijnen op deze pagina. Je vindt hier stage-aanbiedingen voor alle Psychologie studenten. Houd deze pagina dus goed in de gaten als je op zoek bent naar een stageplekje!

Momenteel aangeboden stageplaatsen:

Daarnaast biedt Stageplaza.nl een goed overzicht van hoe je het beste een stageplek kunt zoeken en hoe je dit moet aanpakken. Begin op tijd met zoeken en solliciteer ook op meerdere vacatures tegelijk. Je kunt bedrijven waar je graag stage zou willen lopen direct benaderen of je kunt stages vinden op website zoals Stageplaza.nl. Daarnaast is het handig om de Social Media-pagina’s van bedrijven die je aanspreken in de gaten te houden, hier posten ze soms stageplekken.

Ben jij (deel van) een bedrijf met een interessante stage om bij te dragen aan onze carrièrebank? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

Hier een aantal tips om je te helpen voorbereiden op het vinden van een stage:

 • CV: Je CV is je persoonlijke visitekaartje. Zorg er dus voor dat je CV er verzorgd en professioneel uit ziet.
  • Heb je weinig tot geen relevante werkervaring? Vermeld op je CV welke schoolprojecten of schoolopdrachten je hebt gedaan en welke functie je had binnen de projectgroep.
  • Controleer op taalfouten, incompleetheid en opmaak. Dit zijn volgens stagebedrijven de meest voorkomende fouten in CV's.
  • Meer weten? Bekijk hier de CV indeling en CV voorbeelden.

 • Motivatiebrief: Een motivatiebrief moet de werkgever overtuigen en nieuwsgierig maken. Het doel van een motivatiebrief is om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek.
  • Schrijf een originele brief waarin jouw eigenschappen overeenkomen met die van de vacature.
  • Waarom ben jij zo onderscheidend in vergelijking met andere sollicitanten?
  • Wil je meer weten omtrent een motivatiebrief? Bekijk hier motivatiebrief voorbeelden.

 • Sollicitatiegesprek: Een sollicitatiegesprek heeft als doel elkaar beter te leren kennen. Belangrijke punten omtrent een sollicitatiegesprek zijn:
  • Verdiep je van te voren in de onderneming om vragen te kunnen beantwoorden.
  • Neem een lichaamshouding aan die belangstelling uitstraalt.
  • Bedenk van te voren een aantal vragen die je wilt stellen tijdens het gesprek om je interesse te laten blijken in de onderneming.
  • De eerste indruk van jouw karakter is voor bedrijven het belangrijkste. Bereid het gesprek goed voor en toon je enthousiasme!
  • Bekijk hier meer sollicitatiegesprek tips en veel voorkomende vragen.

Stage in het buitenland

Stage lopen in het buitenland is een unieke ervaring die na je afstuderen niet zo snel meer op je pad zal komen. Bovendien zegt het iets over jou als persoon en zal het goed op je CV staan. Wil jij stage lopen in het buitenland, maar weet je nog niet waar? Neem dan eens een kijkje op de website van Globalplacement, misschien helpt het je verder!