U.P.V. Alcmaeon

De Utrechtse Psychologievereniging Alcmaeon is een vereniging voor alle psychologiestudenten van de Universiteit Utrecht. Alcmaeon probeert optimaal te voorzien in de behoeften van Psychologen in spé, op zowel inhoudelijk als ontspannend gebied. Dit doet de vereniging door veel studie-inhoudelijke en ontspannende activiteiten te organiseren, die leden met korting of gratis kunnen bezoeken. Verder is Alcmaeon een plek waar psychologiestudenten hun studiegenoten kunnen leren kennen. Alcmaeon probeert voor de studenten een thuis te creëren, een houvast in de grote massa van de volle collegezalen. 

Alcmaeon organiseert veel ontspannende activiteiten voor haar leden zoals feesten, toneelvoorstellingen, borrels, een ledenweekend, sportieve en muzikale uitjes. Hiernaast kent de vereniging ook studie-inhoudelijke activiteiten zoals lezingen, werkvelddagen, symposia, een studiereis (bijvoorbeeld naar Boekarest en Sofia) en een congres. Bij onderwerpen van studie-inhoudelijke activiteiten kan gedacht worden aan bijvoorbeeld een lezing over narcisme of een seminarweekend naar Brugge over Pijn. Ook organiseert Alcmaeon jaarlijks een 5-daagse reis, de Psychotrip, welke een goede combinatie van inhoudelijke en culturele activiteiten omvat. Afgelopen jaar ging de Psychotrip naar Edinburgh in Schotland.

Al deze activiteiten worden georganiseerd door de leden! Je kunt als je lid bent van Alcmaeon plaatsnemen in één van de 23 commissies die Alcmaeon rijk is. Klik hier voor het overzicht van onze commissies. Zij houden zich bezig met de planning, begroting, voorbereiding, sponsoring en uitvoering van de activiteiten. Alcmaeon biedt haar leden dus ontspanning en gezelligheid naast de studie. Commissiewerk staat daarnaast goed op je CV en je kunt er veel praktische ervaring door opdoen in een gezellige en leuke sfeer.

Naast de activiteiten die worden georganiseerd heeft Alcmaeon ook een samenwerking met Boekenservice Utrecht, waarvan 2200 studenten een boekenpas hebben. Zij profiteren elke periode van kortingen die kunnen oplopen tot 25% en van het gemak om via de webwinkel van Boekenservice Utrecht hun boeken te bestellen.

Alle verenigingsleden ontvangen elke maand een ledenmail waarin de planning staat voor die komende maand. In de Alcmaeonkamer (E1.42 in het Langeveldgebouw) kan iedereen altijd binnenlopen voor een gratis kop koffie, thee en koekjes. Ben je benieuwd geworden over hoe het er precies uitziet en aan toe gaat bij Alcmaeon, dan ben je altijd welkom om een keer langs te komen om te chillen of je vragen te stellen!